29 februari 2016

Vårkänslor

Dagar som idag när solen strålar, det är så skön temperatur att man kan ha dörren öppen ut mot altanen då känns det som vår...fast det svänger tvärt till -15 under natten...men det låtsas jag inte om utan jag lever i en vårbubbla jag ;) plockade in lite körsbärskvistar igår och i helgen köpte jag lite små vårblommor och då blir man på ännu bättre humör :) har gjort vår i köket nu och längtar efter påsken med dun, påskägg och härliga pastellfärger <3





Dessvärre fortsätter sjukstugan här hemma som började med sonen som sedan smittade mig o mannen förra helgen så vi var däckade hela förra veckan och är fortfarande inte friska...nu var det dags för dotterns tur som insjuknade igår så natten tills idag kunde jag lägga mig vid 02.30 när hon äntligen somnat på soffan uppe i vardagsrummet...himla tur jag har min syhörna uppe så jag passade på att sy 2 beställningar och sedan sydde jag en vit månkudde till minis säng och en s.k sovorm fast jag gjorde en sovtax ;) ska bara fixa ben och nos så är den klar sedan och kommer funka som ett större babynest när mini vuxit ur det vanliga babynestet...bilder på taxen kommer senare...



 Det är så kul när man har tiden vissa dagar att prova nya idéer vid symaskinen som man haft i huvudet en längre tid...

Helgen som var gick i en rusande fart här hemma, jag och dottern hade tjejdag som hon önskat länge nu så vi passade på nu eftersom tiden till mitt bf datum är så nära så vet man aldrig när vi har möjlighet att åka iväg själva nästa gång... Vi började iallafall på en barnklädesloppis där jag gjorde några riktigt fiiina fynd!!! 
För 500:- fick vi en helt ny House of Lola kjol i puderrosa till dottern, splitter nya remsandaler till dottern, 4 tröjor till dottern, 1 par skalbyxor i nyskick till dottern,1 spännande drakbok i nyskick som båda barnen älskar!! en pyjamas till mini, en helt splitterny tunika till mig med lappar kvar, 1 klänning till mig, 1 tunnare kofta/jacka till mig, några små leksaker till sonen...har säkert glömt nåt :P 

Efter loppisen blev det en annan loppis vi besökte där fyndade jag detta...

Sedan gjorde vi Birsta en sväng, en toktrött mamma o en jätteglad dotter och det var huvudsaken <3

Nu blir det soffläge en stund sen ska jag sy lite mer...Kram på er
(pst på ons går vi in i v.39 ;) och igår firade vi denna snygging som blev 1 år!! )
 

24 februari 2016

Vecka 38

Så kliver vi in i vecka 38!!! Det närmar sig med stormsteg :) Kroppen är trött, sliten och värker överallt så nu längtar man efter slutet, dessutom har vi blivit smittade av sonens förkylning så både jag och mannen hostar och kraxar. Trodde nästan att jag skulle hosta ut bebisen i förrgår natt för då gjorde hostan att jag fick så starka sammandragningar men efter mycket om o men lugnade det ner sig. Men det är rätt otroligt att detta är första förkylningen jag har sedan jag gick hem från jobbet före julen 2014, innan var jag sjuk ungefär hela hösten 2014...det säger rätt mycket om hur starka baciller man utsätts för i förskolan. 

Men iallafall så rullar dagarna på, ska försöka få BB-väskan färdigpackad i helgen, tidsoptimist här ;) måste köpa det sista som ska med...annars så är det mycket tid vid symaskinen för det är liksom det tempot som kroppen klarar av just nu. Tur att jag hade köpt hem lite fina tyger från nätet runt jul :)

Tog mig tid att tömma kameran ikväll också, senast jag tömde den var i slutet av December så jag tänkte bjuda på lite kalasbilder från sonens Star Wars kalas (Glömde bort att fota efter att vi ställt ut alla hans Star Wars gubbar i mitten av dukningen), har även en hel del bilder från Minis sovplats och skötplats men dom lägger jag ut en annan gång ;)









Jag har svårt med sömnen på nätterna pga fogarna, kissnödig och hosta så det har blivit mycket inredningsbilder från instagram så nu har jag 1000 idéer i huvudet men kroppen säger ifrån så vi får väl se när man kan fixa o trixa :) mycket småtips men som kommer göra stoooor skillnad ändå, jag gillar liksom det här med budgettips o budgetrenoveringar!! På tal om budget så är det en ny barnklädesloppis som jag hoppas på att hitta lite roliga fynd på i helgen...så jag håller tummarna!! Älskar att det är så populärt här i Sundsvall med just barnklädesloppisar för har man tur kan man göra många fina fynd på både leksaker, inredning o kläder till väldigt bra priser!!

 En liten favorit - Nu har både Milian och bebisen varsin sån här lampa och jag älskar den!!! Milian fick sin när han fyllde år och såhär ser den ut på hans rum nu :)


Nu ska jag ta min hosta o krypa ner i sängen.
Hoppas ni klarar er från denna influensa som går, kram på er <3

20 februari 2016

Bebisbubblan

Ja vi kommer bara längre in i bebisbubblan för varje dag som går, för varje dag vågar vi hoppas och tro på att det kommer gå vägen denna gången för nu är vi ändå inne i vecka 37!!! Vart tar tiden vägen?? Jag sitter och kollar runt på bebissaker på nätet och det finns så mycket fiiiint!!!! Har helt förälskat mig i serien Bloomingville...bara kolla...





och kolla in dessa sötnosar <3



för att inte prata om alla fiiiina bebiskläder som man ser ut i butikerna...idag var jag på barnklädesloppis men det blev inte många fynd...några plagg till Mini, söta sängkläder, några barnböcker, en toksnygg vårjacka till Milian och lite annat smått o gott blev det...kom även hem med sängkläderna från Lindex som jag dregglat över så länge så nu är dom tvättade och hänger på tork så imorgon bäddas det klart!!! 


Har även sytt lite till spjälsängen, en måne, en molnkudde (vit med grå detaljer)och en stjärngirlang i färgerna grått och vitt har det blivit dock ser det blå ut på bilderna men det är min mobil som spökat med färgerna...




Ska sy ett babynest men måste komma iväg och köpa vadd...tänkte även sy en sovorm till spjälsängen...
Ja boa, boa, boa fasen är verkligen här...mage har sjunkit endel redan så förhoppningsvis är det inte långt kvar nu <3 Liten har legat med huvudet neråt en längre tid vilket inte är det skönaste men det är bra att liten är startklar ;)

Nu ska vi hålla tummarna för Lisa Ajax i mellon,
ha en fortsatt trevlig helg allihopa...här hemma har vi en liten sjukling, lillebror har förkylning o krupp så här är det en lugn söndag som väntar.
Kraaam <3

08 februari 2016

Veckorna rullar på

Just nu fattar jag inte vart tiden tar vägen??? Tycker att varje graviditet har gått snabbt fram tills slutet då har tiden sniglat sig fram men denna gång då verkligen rusar tiden fram!!! På onsdag går vi in i v.36 och då ska jag sluta med medicinen jag ätit mot havandeskapsförgiftning då får vi väl se hur kroppen reagerar men förstår att man inte kan äta längre eftersom det är en blodförtunnande medicin...
Men jag har äntligen börjat våga göra iordning här hemma mer o mer för Mini...nu är alla bebiskläder tvättade, barnvagnen är upptvättad och bäddad med nypumpade däck, sängen är på plats och har fått lite tapet och idag kom sänghimlen upp ovanför. Nu är det bara ljusslingan jag beställt som saknas, dom fina sängkläderna från Lindex som jag ska köpa plus att jag letar något fint spjälsängsskydd plus att jag tvätta upp bilbarnstolen och få till en skötbordshörna. Men det tar sig ;)

Denna serie är ju så tokigt fiiiin!!!
 

Kalas har vi haft och det gick så bra, Milian var toknöjd och jättetrött efter allt firande på hans dag <3 Han fick så många fina presenter och vi hade härligt sällskap nästan hela hans födelsedag.

 Sedan har jag varit på ett MeandI Party och handlat lite fina kläder till Mini (fick även uppleva lite action på väg till partyt med dikesåkning hihi mest rädd va nog hon som körde...fick stränga order om att inte föda barn i bilen...hihi)vi har haft främmande av en kompis till mannen från Gbg som var här hela helgen som va plus min syster och då blev det hembakt pizza och första Mello-omgången, och igårkväll blev det nya beck filmen som va riktigt bra!!! Se den!!!!

Idag tog vi och bakade egna Nutellasemlor som gick hem hos alla i familjen, vi tycker inte om vanliga semlor...varken mandelmassan eller grädden går hem så det blev en klick nutella och grädde ihopvispad med nutella...orkade inte spritsa så visst dom hade kunnat bli snyggare men smaken va det inget fel på ;)


Men nu tänker jag göra kväll, är så tokigt trött men har svårt att komma ner i varv på kvällarna...svårt att slappna av...men när tankarna lätt vandrar iväg till en massa tokiga och ledsna tankar kring Smilla så försöker jag tänka på andra saker och projekt men det är svårt <3 Så jag tänker lyssna på min trötta kropp ikväll, fogarna och svanken skriker efter vila.
Kram på er <3