18 december 2015

Jul och bebisfunderingar

Just nu tycker jag att dagarna går alldeles för snabbt!!! Hinner liksom inte med och har svårt att fatta att det nästa vecka är Julafton!! :o
Julklapparna har varit färdiga ett bra tag vi har t.o.m lämnat av de flesta av dem hos mina föräldrar där vi firar julafton så vi slipper så mycket packning då...och det känns skönt. Det är några små enstaka klappar som blir lite mer utfyllnad som jag ska köpa i helgen men alla stora viktiga är klara :)
Julbakning o godistillverkning är klar...kanske gör mer av någon sort som verkar ha gått hem mera än andra sorter men i år har jag gjort såna recept man kan och som är enkla...inget krångel i onödan när man inte är på topp, och jag har även valt ut vilka julsaker som ska fram i år...jag som är en julgalning av värsta sorten har bara valt att ta fram det nödvändigaste i år för orken tryter av allt vad detta året har gett oss och det känns så skönt att jag tycker det är okej...ett stort steg för mig kan jag säga.

Sonen han gick på jullov igår så nu hoppas vi bara att han lyckades hålla sig frisk från magsjukan som hade slagit till där sista dagen :/ men peppar peppar så verkar det så, dottern går två dagar nästa vecka sedan har hon också jullov <3 Jag har en tur kvar till sjukhuset på tisdag med mvcbesök, och sjukhusbesök med tillväxtkontroll o läkarbesök sedan blir det ett liiiiten jullov från alla läkarkontroller. Men förra året denna tid hade jag börjat samla på mig massor av vätska av den smygande havandeskapsförgiftningen, denna gång äter jag medicin och har inte samlat nån vätska alls och det känns så jäkla skönt!! Däremot så får jag finna mig i att för 3:e gången vara stor som ett hus över jul o nyår (sonen föddes januari 2010, Smilla snittades i v.30 januari 2015) och nu bf 15 mars...så man får väl leta fram några trasor ur garderoben som man kan pressa sig i iår igen...Tur man var helt ovetande om detta förra julen <3

De flesta av mina vänner har gjort en sån sammanfattning på facebook av året 2015, och för måååånga har det varit ett av deras absolut bästa år nånsin...och det enda jag vill göra är att radera bort detta hemska, jävliga år med oro, smärta, sorg, begravning, m,m m,m m,m usch fast samtidigt så kommer jag aldrig glömma det eftersom vårt 3:e barn kom till världen med buller o brak men slets även bort från denna värld...ja tankarna och känslorna är dubbla...men jag hoppas så innerligt att när nyårsklockorna ringer så får vår familj vända blad till ett år av ljus, värme och kärlek <3 vi behöver verkligen det. Det hoppas jag även att en nära vän till mig får göra för även hon behöver ljus, värme, kärlek nu <3

Men men i allt julstök och så finns även den där stora, stora längtan, förväntan och förhoppningen om att vi ska få en vårbebis...en liten Mini som kommer i mars om allt går väl. En helt oplanerad, chockartad graviditet som vi inte hade väntat oss men Mini är så himla efterlängtad och älskad redan <3 Det buffas, sparkas och lever rövare i magen mest kvällstid så man påminns ofta :) 
(denna tröja vore perfekt för mig men hittar den inte att köpa på nätet tyvärr...)

därav har jag suttit och kikat runt på fina sängkläder, förvaringar m,m m,m och måste bara tipsa er alla om Majvillans fina kollektion!!! Åååå man vill ju ha allt!!! jag har kikat inne hos Jollyroom men det finns på andra sidor med...även Rice har helt underbara saker som man bara vill haaaaa <3
Så nu bjuder jag på ett litet smakprov...tandvattnet rinner på en gång så ha en servett nära ;)










Bara namnet Körsbärsdalen, drakhimel mm är ju sagolika :) Majvillan har textilier och tapeter <3

Från Rice hittade jag dessa fantastiska förvaringarna






Kram på er alla och OM jag inte orkar/hinner blogga något mer före jul så önskar jag er en riktigt 
God Jul
med mycket värme o kärlek
och ett fantastiskt
Gott Nytt År

Kraaaam <3

12 december 2015

Langos

Idag har vi avnjutit en favorit i vår familj, nämligen langos...til och med den kräsna 5-åringen som just nu säger "det här tycker jag inte om" eller "nu gillar jag inte mat som är brun mamma" nej ni räkor och caviar det tycker han om...hihi...dyr i drift...men sååå kul att se när han med god aptit äter 2,5 langos :) och säger "mmm det här är gott" Men jag lovade en vän på facebook att dela med mig av mitt langos recept...Jag gör dom lite mindre i storleken så kan man hellre äta fler om man vill ha, dom blir mer lagom för barnen då.

Langos
(ca 8-10 st )

1/2 pkt jäst
1,5 dl ljummet vatten (värm till ljummet)
1/2 tsk salt
1 kokt o mosad potatis
3,5 dl vetemjöl

Rör ihop degen och låt den vila o jäsa i ca 40 min.
Baka sedan ut platta ovaler och lägg dom på ett väl mjölat bakplåtspapper så dom inte fastnar o låt dom jäsa ca 10 min innan du friterar dom i olja i en tjockbottnad kastrull.
Sedan lägger jag dom på galler med hushållspapper under där dom får rinna av.

Till Langosen ställer jag fram skålar så man får välja själv vad man vill ha på eftersom smaken är som baken, detta finns på vårt bord:

- Räkor
- Creme Fraich med pressad vitlök o salt
- Creme Fraich (barnen tycker den med vitlök blir för stark)
- Hackad rödlök
- Caviar
- Riven ost
- Färsk tomat




Säger bara Mums!!!